Внимавайте, в Русе препродават изгубени кучета, съобщава .Често продавачите лъжат потребителите, че

...
Внимавайте, в Русе препродават изгубени кучета, съобщава .Често продавачите лъжат потребителите, че
Коментари Харесай

Внимавайте, в Русе препродават изгубени кучета

Внимавайте, в Русе " препродават " изгубени кучета, съобщава .

Често продавачите лъжат потребителите, че са притежатели на изгубеното куче, а в действителност го желаят, с цел да го препродадат или за разплод.
Жената разкрила скитащата се белгийска овчарка на кея, до момента в който разхождала своя домакински любим. Прибрала кучето и пуснала фотография със известие във фейсбук, че се търси притежателят. Поискала да се показват и доказателства, че фактически животното е негово, разкрива схемата Русе Медиа. 

Веднага била засипана от претенденти с искания, че те са притежателите, само че никой не съумял да я убеди, че е негово. Междувременно завела кучето на ветеринар, тъй като било в неприятно положение – със следи от верига на врата и бълхи. Накрая се появил човек, който изпратил фотография на веригата и убедил дамата, че може би е разкрила притежателя.
 
Двамата се срещнали, само че кучето по никакъв метод не дало знак, че го познава, нито пък кандидатът разказал съответна история по какъв начин е изчезнало животното и за какво досега не го е потърсил. Тонът на диалога се повишил и дамата се принудила да извика полиция, обезпокоена от обстановката. Мъжът пък ѝ предложил да му даде 300 лева и да задържи кучето, щом толкоз я е грижа за него.

След намесата на полицията кучето било изпратено в Общинския подслон, откъдето споделили, че е неточност да се пускат разгласи в обществените мрежи, защото доста постоянно се попада на недоброжелатели. Често те подвеждат, че са притежателите, а в действителност желаят да употребяват животното, с цел да го препродадат.

След като предала кучето на приюта, сагата не завършила. Мъжът декларирал в приюта, че ще съди дамата за 1000 лева, тъй като не му била върнала животното.

„ Занесох я в приюта, тъй като един претендент собственик донесе за доказателство скъсаната ѝ верига и фотография на нечистотия та, в която живее. В приюта да решат негово ли е кучето. Същият сподели пред очевидци, като ти е мъчително за мастията, дай 300 лева, тя така и така не лае. Мнимият собственик повече жалеше за каишката, че някой я е откраднал, а не за патилата на дребната. И все повтаряше какъв брой му коства кучето. На другия ден пред Първо РПУ го пресметна на 700 с имунизациите и храната… Да не го беше връзвал в бълхи и нечистотия и в случай че го беше хранил по-добре, дребната нямаше да избяга. Може би е била и жадна и гладна. Ако изобщо е негова. Също по този начин всякакви хора я желаеха очевидно за разплод. В приюта имат анкети с осиновителите и способи за събиране на информация. Аз не я дадох незабавно, тъй като се опасявах да я кастрират, само че пред опасността да я осиновят за разплод, или да я върнат на този, който я държи на верига и в бълхи, избрах това. Човекът в този момент желае да ме съди, че са му нанесени 1000 лева вреди. Ми дано, пари се изкарват, дето се споделя, къде не са отишли едни 1000 лева Но да живее в бълхи и вързана, щеше да ме тормози цялостен живот. Така подскачаше от наслада на кея, където я открих “, споделя русенката.

Тя приканва хората да не се доверяват на обществените мрежи, а да се обръщат към институциите, с цел да не изпадат в нейното състояние.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР